Valias, përfundon faza e parë e punimeve në lagjen e re

  • Postuar më 12/05/2021

Valiasi është një tjetër kantier i madh në Bashkinë Kamzë, ku punohet papushim për ndërtimin e lagjes së re me 21 pallate banimi, ku do të strehohen në kushtet komode 280 familje. Faza e parë e ndërtimit që përfshin infrastrukturën nëntokësore ka përfunduar dhe pallatet e reja parashikohet të jenë gati në muajin dhjetor, së bashku me parkimin, njësitë e shërbimit, shëtitoren, kopshtin, çerdhen dhe shkollën aty pranë.

 “Puna për këto objekte parashikohet të përfundojë në muajin dhjetor, kur do të sistemohen të gjitha familjet që kanë banuar në këto pallate. Është një sipërfaqe prej rreth 30 mijë metër katrorë ndërtim. Qytetarët do të vijojnë trajtohen me bonusin e qirave deri në momentin kur do të hyjnë në apartamentet e reja. E gjithë kjo punë që shikoni është realizuar brenda 1 muaji. Përveç pallateve kemi përfunduar edhe kopshtin, ka filluar gjithashtu edhe çerdhja dhe shkolla. Si kompleks banimi është me të gjitha standardet. Ka gjithashtu edhe ambiente të përbashkëta për qytetarët, me lulishte dhe kënde lojërash. Bulevardi në të dyja anët ka trotuare, gjelbërim dhe ndriçim. E gjithë zona deri në fund është urbanizuar” – shpjegoi Kryetari i bashkisë Kamzë, Rakip Suli.

Të gjithë objektet janë pajisur me parkim nëntokësor dhe në një pjesë e tyre do të vendosen edhe njësi shërbimi.