Rindërtohet edhe kopshti Perlat në Durrës

  • Postuar më 26/07/2021

Pas dëmtimeve që tërmeti i 26 nëntorit i shkaktoi, edhe shkolla fillore dhe kopshti “Perlat” në Durrës është ringritur nga e para, tashmë me standarde europiane për nxënësit e mësuesit.

Në këtë shkollë të përfunduar, gati për të pritur nxënësit në fillim sezonit të ri arsimor, Kryeministri Rama u shoqërua nga ministri i Shtetit për Rindërtimin Arben Ahmetaj dhe nga kryebashkiakja e Durrësit Emiriana Sako, për të parë nga afër ambientet ku 80 nxënës do të mësojnë. “Kjo është një nga shkollat që është rindërtuar nga Programi i Rindërtimit. Ka 80 nxënës, bashkë me kopshtin dhe është bërë tërësisht moderne me të gjitha facilitetet.”, – u shpreh ministri Ahmetaj.

Shkolla është e pajisur me laboratorë dhe me mjetet e nevojshme për mësim, si dhe me ambiente sportive. “Kjo shkollë më përpara ka pasur klasa mikse, klasa e parë bënte mësim bashkë me klasën e tretë. Tani me këtë ndërtim të ri, ky problem është zgjidhur”, – u shpreh kryebashkiakja e Durrësit.