Brenda Shtatorit, gati Lagjia e rilidur pas tërmetit në Fushë-Krujë

  • Postuar më 30/04/2021

Në shtator mbyllet tërësisht kantieri i rindërtimit në Fushë-Krujë. Gjatë inspektimit që Kryeministri Rama bëri sot në kantierin e lagjes, Ministri i Shtetit për Rindërtimin Arben Ahmetaj njoftoi sot se deri në shtator, në Fushë-Krujë mbarojnë shtëpitë individuale dhe ndërtesat kolektive. Pas goditjes që mori nga tërmeti, në Fushë-Krujë po ngrihet nga themelet një nga laget model të me infrastrukturë moderne dhe shërbime pranë banesave.

“Kemi 124 shtëpi individuale dhe mbi 150 apartamente.  Sa i përket pallateve, deri në shtator, gjithë kantieri është mbyllur Të dyja lotët, edhe shtëpitë individuale, edhe apartament janë të mbyllura”, – u shpreh ministri Ahmetaj.

Kryeministri Rama vlerësoi cilësinë e punimeve dhe ritmin e tyre. Pallatet do të kenë edhe një kat nëntokë për parkim, ndërsa katet e para do të jenë ambiente për shërbime e biznese. Nga ana tjetër, shtëpitë individuale janë pothuajse të përfunduara e tashmë janë në pritje për t’u marrë në dorëzim nga familjet.